Food, travel & stories of my life

Recept: Pruimentaart

Een paar weken geleden verschenen de eerste pruimen in de supermarkten. Dat deed me denken aan een foto die ik ergens eerder dit jaar had gemaakt van een recept van pruimentaart – eentje met gedroogde pruimen. Maar hé, waarom zou dat niet gewoon met verse pruimen kunnen? Ik besloot het uit te proberen, paste het recept aan et voilà, een heerlijke taart met verse pruimen!

Natuurlijk plaats ik niet zomaar een foto om jullie lekker te maken. Het recept krijg je er ook bij!

Ingrediënten

100 ml melk

1 theezakje (ik gebruikte Turkish Apple van Pickwick, maar gewone Engelse thee is ook goed)

6-8 pruimen

200g bloem + wat extra

150g suiker

4 eieren

50g boter, gesmolten + extra om in te vetten

1 tl vanille-aroma of 1 zakje vanillesuiker

mespuntje zout

bakvorm (diameter 24cm)

 

How to

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Heb je een combimagnetron? Nog even wachten, anders staat je oven voor niks te lang aan.

Verwarm de melk in de magnetron en hang het theezakje erin. Laat afkoelen.

Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pit en snijd de helften nog een keer in de lengte doormidden.

Vet de vorm in met wat boter en schud er wat bloem doorheen. Zo blijft alles straks niet zo aan de vorm plakken.

Verdeel de pruimen met één van de snijkanten naar beneden over de bodem. Je kan ze mooi neerleggen (ook al zie je er straks niks meer van, dat is gewoon leuker), maar zorg wel dat er tussen de stukjes altijd wat plek over is, zodat het beslag ertussen kan komen.

Heb je een combimagnetron, zet hem dan nu aan om voor te verwarmen op 175 graden Celsius. Heeft je oven die stand niet? Nou, dan is 180 graden ook wel goed – dat doe ik ook.

Meng alle overige ingrediënten door elkaar tot een mooi glad beslag. Giet het over de pruimen heen. Dag mooie figuurtjes, hallo toekomstige pruimentaart!

Bak de taart 30-40 minuten in de oven. Even met een satéprikker erin prikken om te checken of hij gaar is, dan nog 10 minuutjes in de vorm laten rusten en verplaatsen naar een groot taartbord (of een grote snijplank, of… gewoon iets waar het op past). Aansnijden, uitdelen, eet smakelijk!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *