Food, travel & stories of my life

Culinaire avonturen

Vorige week kwam mijn nichtje N. een paar nachten logeren en, zoals dat hoort als je iemand te logeren hebt, besloot ik dat we eens iets lekkers gingen eten. Nou, dat is gelukt! Er was wel wat werk voor nodig en daarnaast ook een hoop geduld, waardoor we uiteindelijk pas rond een uur of acht aan tafel zaten – ik moest ook nog eens werken tot 18 uur, anders was het wel wat eerder geweest – maar al dat wachten was zeker de moeite waard. Het was zo lekker!

Nomnomnomnom. Dit ziet er al min of meer uit om op te eten, en dan is het nog niet eens de oven in geweest. Wat is het?  In de ELLE Eten kwam ik een recept tegen voor zeeduivel uit de oven. Nu vond ik in de supermarkt geen zeeduivel en was de pangasiusfilet in de aanbieding, dus hebben we dat maar gebruikt. De vis is gevuld met reepjes courgette en plakjes tomaat, die we eerst geroosterd hebben in de oven.

Je wikkelt ham om de vis met groenten ertussen, legt er wat (ook geroosterde) schijfjes citroen op en dan gaat het geheel lekker weer de oven in. Ik besloot dat we nog wat groenten tekort kwamen en voegde champignons en rode ui toe, waar ik dus echt heel blij van werd!

Zoals ik al zei, heb je er wel een hoop geduld voor nodig. Als je oven eenmaal warm is, moeten eerst de groenten er zo’n twintig minuten in, en het hele pakket met vis en al moet ook nog eens minstens een half uur. Op tijd beginnen dus, of gewoon gaan voor een chique laat diner!

Aangezien alleen de vis met groenten wat kaal is, besloten we er rijst bij te koken. Zo strandde mijn gevulde vis op de rijst, die zeker een welkome toevoeging was!

Ik zei toch dat het wachten de moeite waard was? Ik krijg haast weer honger van de foto alleen al.

Mmmmm. Ik zou jullie graag het recept geven, maar ik denk dat ik dan gedonder krijg met de mensen van ELLE Eten… Heel erg jammer, want je mag dit eigenlijk echt niet missen!

Natuurlijk is er geen lekker eten zonder fantastisch toetje. Ik had nog flink veel rode bessen over – toen ik ze kocht had ik er even niet aan gedacht dat die dingen superzuur zijn – en dus besloten we er crumble van te maken. Op goed geluk kneedde ik de ingredi├źnten tot kleine klontjes en zo kwam er een heerlijke crumble uit de oven!

De smaak is echt fantastisch: zoet en zurig tegelijk. Echt, heerlijk.

Het enige nadeel was dat het nogal een natte boel was geworden, zodat het er na het opscheppen af en toe meer uitzag als een bessensoepje dan als een crumble. Maar ach, wat boeit dat nou als het ontzettend lekker is?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *